mandag 17. juni 2013

 
På torsdagen hendte det noe rart med meg....noe veldig rart, litt trist, uventet og litt sjokkerende.
Jeg fikk alvorlige magesmerter på ettermiddagen, har aldri kjent en sånn intens smerte før og jeg ble veldig redd. Jeg hadde ikke fått mensen til vanlig tid, så jeg tenkte det kunne være noe av grunnen til smertene, men siden jeg er sterilisert så tenkte jeg at det muligens var en cyste eller noe sånt. Chris Marius måtte bare ta jentene i bilen å kjøre ned på legevakta med meg, å mens vi var inne å ventet på legen satt jentene i bilen å så på film....veldig tålmodige og veldig flinke!!
Legen undersøkte meg og kunne ikke finne noe galt.....annet enn at jeg faktisk var blitt gravid.
Det var ett stort sjokk....jeg vet at sjansen for å bli gravid selv om man er sterilisert er der, men den er faktisk bare 0,5-1 % og det skjer oftes det første året.....jeg har vært sterilisert i 4 år!!
Ofte når man blir gravid når man er sterilisert så fester egget seg i arret eller ovenfor arret der steriliseringen er foretatt....altså utenfor livmoren, å dette kan føre til indre blødninger noe som ikke er helt heldig, så det ble bestemt at jeg og Chris Marius måtte kjøre så tidlig som mulig til Kirkenes på fredagsmorningen.
I Kirkenes kunne ikke gynekologen finne noen ting på ultralyden, ingen blødninger, ingen tegn til noe foster....absolutt ingenting, men HCG (et hormon som produseres i kroppen til kvinner når de er gravide) var på 1600 så jeg var gravid, vi fant bare ikke ut hvor....
Jeg fikk beskjed om å ikke reise hjem, men bli i Kirkenes over helgen i tilfelle noe skulle inntreffe, som alvorlige smerter eller blødninger. Og på mandagen, altså i dag, skulle jeg måle HCG på nytt igjen å se hvordan vei den gikk. I løpet av helga begynte jeg å blø ganske kraftig, og ingen smerter så jeg regna med at kroppen fiksa opp i dette selv. Og da jeg fikk svaret på prøven i dag var HCG-en nede på 600.....altså på vei ut av kroppen. Kroppen min fiksa opp på egenhånd.
 
På en måte er jeg selvfølgelig lettet over at det ordna seg selv, det er jo en grunn til at jeg er sterilisert...jeg har 4 praktfulle unger og har i grunn ikke "brukt for" fler. Det betyr ikke at jeg absolutt ikke vil ha fler, jeg er jo faktisk der at jeg kunne sikkert fått 10 unger om ingen hadde stoppa meg....;)....men jeg er blitt stoppa å nå må jeg forholde meg til det. Da jeg plutselig nå var gravid igjen ble jeg i grunn veldig lei meg, for innerst inne var det jo det jeg ønska meg....å være gravid å få bare en til....men jeg er sterilisert å det skulle ikke gå ann, og dessuten har jeg en mann som er realist, som mener og vet at vi har ikke det som trengs til flere barn, vi har ikke penger, plass eller tid....vi har mer enn nok med de 4 vi allerede har!!
 
Det ble heldigvis ikke mitt eller Chris Marius sitt valg, kroppen valgte selv.....men det er trist, jeg skjønner ikke hvorfor jeg skulle bli gravid, sånn bare på ert....og nå vet jeg at det absolutt ikke vil skje flere ganger, dette var på en måte siste sjanse.
Vi er i grunn litt "ovenpå" med store unger, som tisser og bæsjer på do, som kan smøre maten sin selv og som sover om natta.....det hadde blitt helt rart å skulle begynne på nytt med en ny baby, livet hadde med det blitt litt mere slitsomt og krevende enn hva det er nå. Vi har det veldig godt sånn som vi har det nå, vi koser oss akkurat sånn som vi har det nå og jeg vil i grunnen ikke ha noen forandringer.
 
Så ja, jeg er trist.....føler på en måte en sorg over å ha mistet noe jeg egentlig aldri fikk ha, men jeg er også glad...glad for å slippe å ta det valget, for å slippe å tenke på konsekvenser og for å slippe å bekymre meg.
 
Jeg vet veldig godt nå at sterilisering ikke nødvendigvis er så sikkert...det er som sagt en 0,5-1% sjanse for å bli gravid etter en sterilisering, og det skjer oftes det første året etter. Hvis du er sterilisert å mensen ikke kommer til fast tid eller du har smerter i magen, da er det viktig å ta kontakt med lege....veldig ofte er en slik graviditet utenfor livmoren å det kan være forferdelig farlig.
I mitt tilfelle mente legen at det var en befruktning som var kommet ned i livmoren, og at jeg har hatt en spontanabort. Jeg skal tilbake til Kirkens sykehus etter jul og gjøre en ny sterilisering, og denne gangen blir det gjort på en litt annen måte. Jeg vil ikke oppleve dette flere ganger!!
 

5 kommentarer:

julie Frantzen sa...

<3

julie Frantzen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
geir hovard sa...

<3

Malys krok sa...

Kjære Linda, dette vet jeg kan være vondt... Håper du snart kommer over det. Trøsteklem fra meg! -Margit-

Solbjørg Kolstad sa...

Hei Linda! Vært inne og lest bloggen din......du e ei hærlig jente (dame) med skjønne , flotte unger! Husker godt tia da du kom hjem te oss sammen med G-A i barneårene! Ønsker dæ og dine en fiiiiin sommer. Sender gode tanker og varme klemmer fra mæ.