mandag 20. august 2012

Feske-bærtur til Tverrdalen

 Etter å ha grodd fast i sofaen i helga på grunn av forkjølelse, regn og andre ting som for eksempel den store latmakken, fikk Chris Marius og ungene lurt meg med ut på tur. Litt småirritert og lite lysten på å bevege på meg i det hele tatt, var det på med turklær og ut i bilen, vi skulle på fiske-bærtur til Persfjord!!
Vi gikk i barnas tempo, og etterhvert gikk jeg og Ingrid laaangt bak i Ingrid sitt tempo, ett godt stykke opp i Tverrdalen. Det var krøkebær og blåbær i skjønn forening, og ungene var helt ville på blåbæra, spesielt Mary. Ingrid hun likte likså godt å se på sopp, krøkebær, døde lemmen, sauebæsj, muselort, pinner, blomster.....ja i det hele tatt alt man kan finne i naturen, så jeg og Ingrid brukte goood tid!!
 Må jo smake på årets deiligste blåbær....det var skikkelig godt!!

 Å når man har brukt så lang tid på å komme opp dit som pappa og Mary fisket, så må man ha drikke....lunka kakao gikk ned på høykant, og før vi i det hele tatt hadde rukket å tenkt på at vi hadde brødskiver med oss så hadde Ingrid ikke mere kakao igjen.

 Vi campa i nærheten av ett tre, eller en buske som det kanskje heller heter, å der fant vi oss litt ved så vi laget oss ett lite bål. Mary samlet store steiner som vi la rundt så det ikke skulle begynne å brenne i gresset. Så grillet vi brødskiver med ost og leverpostei, å spiste sein lunsj. Vi kosa oss skikkelig!!=)
 Det kom en liten regnskur (eller var det tre...) sigende mens vi satt der å båla å koste oss, men det var faktisk bare bra for da fikk vi se en nydelig regnbue!! Mary ville ut å leite etter enden av regnbuen, men før vi rakk å komme så langt var den borte....(heldigvis...) så den jakten får vi ta en annen gang!!=)Vi fikk ikke fisk, men Mary lærte seg å kaste litt å Ingrid fikk plumpa litt stein (kanskje ikke så rart at vi ikke fikk fisk....) å vi har iallefall fått vært på fisketur, noe ungene liker å være! Dessuten fikk vi plukka ei lita bøtte med blåbær og vi fikk litt fart i blodomløpet. Vi var på tur i ca 3 timer og når jeg bare kjente litt etter så er jeg veldig glad for at vi fikk oss ut en tur, i stedefor å ligge på sofaen....det er utrolig godt med frisk luft i ansiktet og masse blåbær i magen!! :)

1 kommentar:

Malys krok sa...

Her har dere virkelig hatt en flott tur! Så koselig det der ut! ja det er godt å være på tur og spise ute, det liker jeg og! Så fint at det er liv på bloggen din igjen, Linda!Koselig å se bildene dine! Jentene er blitt så store og flinke! Og så fin blåbær dere har plukket! Her er den ikke moden! Ønsker dere en vakker dag!
-Margit-